Dżemy chilli - pikantne / lekko ostre

 

cm

 

Dżemy Chiliy

5 przedmioty

Zobacz:

Chilli Jam

Chilli Jam

Pikantne (nie palą się mocno, tylko się rozgrzewają) dżemy chilli robione są ręcznie w mniejszych partiach według tradycyjnych, domowych receptur bez użycia chemii, konserwantów, a nawet bez zagęszczaczy czy pektyn, które są powszechnie stosowane w dżemach i gotowaniu w domowych kuchniach. Byliśmy ciekawi, czy da się przygotować smaczny dżem bez dodatku tych preparatów – jesteśmy pewni, że się udało. Wybraliśmy łagodną pikantność - są naprawdę po prostu ostre, poradzą sobie z nimi nawet podniebienia mniej przyzwyczajone do pikantności. Dżemy chilli szczególnie nadają się do dań na słodko, takich jak naleśniki, placki, ciasta itp., lub same w sobie - przyjemnie rozgrzewają. Ale jeśli lubisz eksperymentować w kuchni, spróbuj dodać ten dżem chili do grillowanego sera, drobiu lub wołowiny. Z pewnością przeżyjesz nowe, nieznane dotąd doznania dla smakoszy!

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane o jej użytkowaniu. Możemy w tym celu korzystać z narzędzi i usług firm trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na takie przetwarzanie. Możesz znaleźć szczegółowe informacje lub edytować swoje preferencje poniżej.

Oświadczenie o ochronie prywatności

Pokaż szczegóły

Zaloguj się