Całe papryczki chilli
Przygotowanie: Użyj suchych kawałków bezpośrednio w potrawie podczas gotowania lub zalej je wrzącą wodą i pozostaw na 25 minut (nawilżenie), a następnie użyj ich w przepisie w razie potrzeby. Możemy również zmielić go na proszek lub zmielić na grubsze kawałki.
Papryczka jalapeno
Palność: do 10 000 SHU. Zastosowanie: klasyczny składnik do wszystkich rodzajów żywności, bardzo niska temperatura. Ostrość jest rozłożona nierównomiernie w pieprzu, najwyższa jest w obszarze z nasionami. Opakowanie: 5g (2-4szt) Uprawiane: na Słowacji
Habanero
Moc spalania: 250 000 - 350 000 SHU. Zastosowanie: dodatek do wszystkich rodzajów żywności, mocne ciepło. Ostrość jest rozłożona nierównomiernie w pieprzu, najwyższa jest w obszarze z nasionami. Opakowanie: 5g (2-4szt) Uprawiane: na Słowacji
Karolina Reaper
Moc spalania: 1 500 000 - 2 200 000 SHU. Zastosowanie: dodatek do wszystkich rodzajów żywności, bardzo mocne podgrzewanie. Ostrość jest rozłożona nierównomiernie w pieprzu, najwyższa jest w obszarze z nasionami. Opakowanie: 5g (2-4szt) Uprawiane: na Słowacji
Więcej z kategorii
Brak Komentarzy
46 zł
Dodaj komentarz